That's what Faiz thinks of his recently reinstated blog. At the age of 23, he believes that writing is the most efficient way to express the feelings crammed inside one's heart. After the fall of his blog dominion recently, he stoutly gets up on his feet, casting a powerful spell onto his blog and here it is, a charmed blog, reincarnated from the past, brought to the present and forever lasts in the future.
Being a final year medical student himself, he can never deny the frenzied life he's currently living on but life goes on and that's it. Apart from his hectic life, he always finds the time to go on with his hobbies, netsurfing and chatting being the most prominent ones. He also enjoys hanging out with his friends, for he knows that no one can tear the beautiful friendship apart.
He can always be contacted via email hata05@yahoo.co.uk or thru his new mobile number +962776052892
p/s: only 8 most recent posts are displayed at a time but you can easily view his previous posts by clicking on the links in Faiz's Library column below
Resepi : Burger Kilau Sahmura dan Sup Cendawan Seri Badarsila
Yer, harini kita akan belajar teknik membuat burger kilau sahmura dan sup cendawan seri badarsila (matila khalikok yang kekaguman akan nama makanan aku). Makanan ini merupakan makanan yang sesuai dimakan setiap tika, tidak kira pagi petang siang ataupun malam. Cara membuatnya adalah seperti berikut:
BURGER KILAU SAHMURA
Bahan-bahan
Daging burger satu lapis
Telur sebijik
Roti burger 2 keping
Mentimun
Sekeping cheese
Mayonis lady's choice
Sos cili kimball
Cara membuatnya.
Gorenglah daging burger hingga masak
Setelah hampir masak, pecahkan telur dan goreng di atasnya dan balik2kannya
Setelah itu letak di atas roti burger
Tambahkan cheese secepat mungkin supaya ia mencair di atas daging bertelur itu
Letakkan mayonis dan sos cili
Hiaskan dengan mentimun seperti hiasan badarsila
Sedia untuk dimakan
SUP CENDAWAN SERI BADARSILA
Bahan-bahannya
Periuk
Air
2 Bungkus serbuk segera sup cendawan
Setin cendawan
Lada hitam (serbuk)
Cara memasaknya
Masukkan air dan didihkan
Letakkan serbuk sup cendawan maggie serta setin cendawan itu
Gaulkan hingga ia sebati.
Taburkan secara badarsila lada hitam itu
Siap sedia untuk dimakan
Jadi untuk pengetahuan korang, aku harini tak masak utk tengahari jadi terus masak makan di rumah dengan satu tekad. Harini asik hujan jerk semenjak pagi, maka sangatlah sejuk hingga menggigil femur, tibia dan fibula ku. FYI aku bgn lewat sebab nak tido puas2 huhu. Petang tadi pun hujan balik lantas solat jama maghrib dan isya' di masjid karena hujan. Pastu aku ngan budak2 ni terus ke Abu Mahmood restaurant untuk makan dan aku makan nasik oozi dengan kuahnya dan ayam panggang. Agak kenyang pula duodenum aku. Pastu aku balik rumah, main tenet, chat ngan nadbinti (matilah nadbinti kene salin lecture notes sbb tak gi kelas hahah) pastu berpoya2 dengan main tenet. Malam tadi kuar balik jap makan kuih muih yang manis giler kat kedai.
Aku sebenarnye risau giler, nak kene siapkan reports 10 tapi cam tak siap2 lagik pulak. Dahla kalo hantar lewat nanti markah exam (evaluation) akan teraffect maka aku pun amat kesal bagai sakti yang dimamah cahaya mentari. Jadi ni nak terus tdo dan bangun kol 3 besok nak siapkan. Doakan aku tabah setabah handset nokiaku yang terhempas di atas jalan raya tapi masih sihat walafiyat.
Bye guys uskudar no michi (sila tanya nadbinti maksud dia)
p/s: aku nak buat entry khas utk uni alilbeyt yg aku gi semalam, cantik gak ah uni dia tapi cam malas nak resize plak. Besok je la yer huhuhu
ni la burger special kilau sahmura
ni lak sup cendawan seri badarsila.. selamat mencuba..
Bad id: "hata05" (There is no flooble chatterbox with this id. It may have been deleted, or never existed. You can sign up for a new account if you wish.)